Så kom kvoten, og den er lidt større end vi kunne frygte. Med alt for tomme hylder kan vi kun være glade.
I 2012 må vi plukke 11.000 kilo vindruer per hektar champagneland. Det svarer totalt set til omkring 320 millioner flasker champagne.
Beslutningen bliver forhandlet mellem repræsentanter for vinbønder og champagnehuse hvert år. Den er et udtryk for forventet salg og lagrenes tilstand. Det kan være svært at gøre alle glade, for der er stor forskel på et champagnehus med en omsætning på mange millioner årlige flasker og en vinbonde med nogle tusind. Men det er kunsten her.
Færre druer i 2012
I år har vi og de fleste andre langt færre druer hængende end normalt, og derfor er det også langt fra sikkert, at vi overhovedet har druer nok.
I det tilfælde har vi alle opbygget en såkaldt individuel reserve med vin fra andre år, som vi kan få tilladelse til at bruge i særlige tilfælde. Som for eksempel frost, hagl og sygdom, som de fleste har haft større og mindre problemer med i år. Et karakteristika for de fleste champagner er i forvejen at de er sat sammen af vin fra flere årgange.
Pæn kvote
Kvoten ligger for os i den pæne ende, selvom den er mindre end sidste år. Sådan her har de set ud i de seneste år:
Kvoten 201112.500 kilo/ha
Kvoten 2010: 10.500 kilo/ha
Kvoten 2009: 9.700 kilo/ha
Kvoten 2008:14.000 kilo/ha
Høstudbyttet består typisk af en del, der bliver vinificeret og champagnificeret straks og en lille del, der bliver vinificeret og derpå sat til side på tank.
No comments:
Post a Comment