13 September, 2012

Juicen bliver ikke friskere

 
Posted by Picasa
Først samler vi druer ind.

En klase fra den ene ende, en fra den anden, en fra midten, en fra oven, en fra bunden og så fremdeles.

Med meget mindre end normalt på vinstokkene er det ikke helt nemt at tage sig sammen til at klippe af til målinger, der ikke ender som vin. Især Loisys berømte - på denne blog - øvre Pinot Meunier-parcel der aldrig har været særligt givende i den tid vi har haft den. Altså siden efteråret 2006.

 
Posted by Picasa
Druernes vejes.

 
Posted by Picasa
Bagefter presser Alain dem med hænderne gennem et dørslag. Alt er for så vidt ganske rustikt.

 
Posted by Picasa
Vi kan finde bærrenes grad af modning ved at finde mostens densitet som ændrer sig med temperatur og med indhold af sukker. Den første kan vi korrigere for, sådan at vi får sammenlignelige tal.

 
Posted by Picasa
Målingerne hjælper os til at planlægge vinhøsten. Dels hvornår vi starter, dels hvilken rækkefølge vi skal høste de forskellige parceller.

Vi har både Pinot og Chardonnay-druer i alle parceller.

Hvad gør vi så ved denne dyrebare juice? Ja, drikker den selvfølgelig.


 
Posted by Picasa
Den smager sødt og syrligt. Syrligere end druejuice i handlen normalt gør. Og bedre selvfølgelig.

 
Posted by Picasa
De generelle tal for Marne er nu:

Chardonnay: 9,5% vol
Pinot Noir: 9,8% vol
Pinot Meunier: 9,7% vol

Modningen - véraison - er nu henholdsvis på 85%, 87% og 91%.

Vi har ingen sygdom og et højt syre-niveau på henholdsvis 10,4, 10,7 og 10,5 g H2So4/l. Meget af det sure hvil hjælpe vinen til at udvikle sig langsomt over år hvilket tænder håb om en rigtig god årgang i Champagne.

No comments: