11 April, 2012

Bobler skal holde skuden flot

 
Posted by Picasa
Der har længe skullet bobler til at holde skuder flot, og Champagne-brus er ikke godt nok.

Se bare på Titanic, der i denne tid fylder 100 år. Skibets ry lever for evigt, og det er som bekendt ikke for det gode. Måske kender du allerede historien, om ulykkesskibet, hvordan rederiet White Line aldrig døbte sine skibe med champagne, og altså heller ikke Titanic. Ellers skulle det være muligt at stifte bekendtskab via diCaprio, Kate Winslet og 3D-version.

Forleden havde avisen Le Monde en historie om havets overtro, hvor også Titanic-champagnen endnu en gang blev luftet. Også det ulyksagelige krydstogtskib Concordia havde ifølge artiklen problemer med dåbschampagnen. Flasken sprang ifølge artiklen ikke i stykker, som den bør.

En champagneflaske er forholdsvis solid - ellers overlever den ikke det indre tryk på seks atmosfærer - og der skal derfor et solidt slag til at slå den i stykker.

Containerskibet foroven blev søsat fra Le Havre for lidt over 40 år siden, og mon ikke det skete for fuld skrue og med bobler? Billedet stammer fra min svigermors tur dertil i 1971.


No comments: