22 April, 2012

Alger kan styrke vinstokke

 
Posted by Picasa
Forleden frøs det mere, end godt er, i vores vingårde.

Vores termometre - der er et i hver parcel - viste ikke nogen farlige minimale temperaturer. Meteo France melder om minus 2,6 grader Celsius i Avize, hvor der i 2011 var skader. Men vi kan jo altså konstatere frost, og andre har målt lave lave temperaturer.

Vi har hørt om skader hos naboerne, i Côte des Blancs (blandt andet Cramant) og i Montagne de Reims (blandt andet Ambonnay og Bouzy). De laveste parceller mellme Soulieres og Etrechy har fået en brun farve, vi helst ikke vil se. Sådan ser vores egne ikke ud, og derfor håber vi, at kulden ikke har været fatal. Blandt andet fordi alt er tørt. Som bekendt fryser vand.

Alger mod frost med mere
I mellemtiden overvejer vi, hvordan vi kan styrke planterne. Det viser sig, at der faktisk eksisterer et produkt på markedet, godkendt til økologisk vinproduktion, der hjælper vinstokken til bedre selv at modstå frost, vind, svamp og insekter.

Det drejer sig om et ekstrat af alger, der indsamles i Norge. Vi kan købe dem i farmershoppen i form af et ekstrat, der blot skal opløses i vand, og derpå kan sprøjtes på samme måde som for eksempel svampemidler.

Den bedste effekt opnår man ifølge produktets brochurer ved at behandle så ofte og så længe som muligt. Det er oplagt at bruge algetingen sammen med de øvrige behandlinger. Dem foretager vi ikke selv i øjeblikket for at lette vores i forvejen pænt intensive arbejdspres. Men dette produkt kan være spændende nok til alligevel at en løsning.

I øvrigt kan vi konstatere, at der dukker stadigt flere grønne løsninger op. Om det skyldes kollegers interesse eller det stigende pres oppefra, skal jeg ikke kunne sige. Men retningen er fin, og vi er selv i gang med at ændre vores metoder i takt med, at vi har tiden til det. Af og til får man så et hjælpende skub til at prøve noget nyt. Så hvorfor ikke også alger?

No comments: