Champagne sælger. Fordi produktet er godt, men også fordi den bliver solgt godt. De store champagnehuse har gennem 200 år omhyggeligt passet og udviklet nye eksportmarkeder.
I øjeblikket sidder Kina meget centralt i manges fokus. Det er et år siden, at verdens næststørste gruppe for vin og spiritus, Pernod Ricard, meddelte, at man var på vej til Kina med cognac, whisky og champagne. Som sagt så gjort.
I første omgang har gruppen koncentreret sig om at sælge cognac til den del af den nye generation af kinesere, der har penge til vestlige mærkevarer. Nu kommer turen til whisky og champagne, hvilket for Pernod Ricards vedkommende er mærkerne Mumm og Perrier-Jouët.
En af avisen Le Mondes journalister har besøgt Pernod Ricards kinesiske forpost, og skriver bl.a., at tendensen mellem 2000 og 2005 er, at forbruget af den lokale hvide alkohol på basis af durra er faldet syv procent. Til gengæld er markedet for importeret spiritus vokset 31 pocent. Den lokale spiritus sidder dog stadig på en meget stor del af markedet med 59 procent mod vestlige mærkers beskedne ene procent.
Pernod Ricard er den største, vestlige gruppe i Kina (42 procent), fulgt af Moët Hennessy (17 procent)og Rémy Cointreau (otte procent), skriver Le Monde. Læs også Champagnes kinesiske drøm
Pernod Ricard er et glimrende eksempel på en virksomhed med et oprindeligt meget fransk produkt - den sydfranske lakridslikør, anisette - der har taget store skridt ind i globaliseringens tidsalder, og udviklet sig fra et hjemmesalg på 83 procent til i dag at hente blot 10 procent af sin omsætning i Frankrig. Asien tegner sig i dag for 26 procent af koncernens samlede salg. Udover Kina samler det japanske og det indiske marked normalt også en del interesse.
No comments:
Post a Comment