16 November, 2012

Den danske Catherine

 
Posted by Picasa
For nogle uger siden fik vi en flaske dansk vin foræret. Catherine. Denne uge blev den givet fri. Vi har med andre ord gået og hyggedrukket den i stedet for at overraske med den til en eller anden middag. En skæbne jeg ellers havde tiltænkt den.

Producenterne foreslår vinen til blandt andet and. Vi synes nok, at den egner sig bedre som aperitif, i stedet for portvin til desserten eller eventuelt i selskab med cheddar. Måske er det bare vores vanetænkning.

Os har Catherine fulgt som et lille glas før aftensmaden. Behagelig at drikke og anderledes. En meget primær forskel på druer og alle mulige andre frugter er, at druer kan tage smag af utroligt mange andre ting. Kirsebærvin smager af kirsebær og kirsebærsten. Men denne her gør det på den fyldige rødvinsmåde der tager plads i hele munden.

Tyk og kirsebær
Vores datter med de skarpe sanser smagte sin sædvanlige smule den første dag. Hun fandt vinen tyk og med smag af... hun skulle lige tænke lidt... kirsebær kom det så. Pænt gået for en seksårig der smager en af sine første, ufiltrerede vine. Det er blandt andet derfor vi altid lader hende smage med.

Det kan være vi på sigt kan få fat i en flaske Catherine i den ny vinbutik, der netop er åbnet nær Sankt Nikolaj Kirke i det indre København. Danske Vingårde hedder den, og foreløbig fører den vine fra otte danske vingårde. Måske vil den interesserede danske vinsmager også en dag kunne finde en flaske Catherine på en af hylderne, og den er i hvert fald sin egen på den gode måde.

Butikken har åben fra klokken 12 til klokken 18.

Her i Champagne har vi beskåret vinstokke hele dagen. Det er en anelse trættende, især i begyndelsen hvor udendørsformen ikke er helt i top endnu. Hvis vi undgår at dratte omkuld, må det blive et glas fyraftenschampagne, for Catherine er helt tom indeni.

No comments: