24 March, 2013

Gæster og påskeflasker

 
Posted by Picasa
I Danmark er påskehelligdagene klar til start. I Frankrig er kun 1. Påskedag fridag, og det gør påsken til et rigtig godt tidspunkt at besøge os i Champagne. Vi er nemlig på arbejde på et tidspunkt, hvor mange danskere har fri. Skærtorsdag og Langfredag er for eksempel ikke helligedage i det sekulære Frankrig.

Det har en del af jer åbenbart luret, for vi har aldrig tidligere haft så mange, der spørger, om vi er hjemme i disse dage.

Tidspunktet er fint. Vi arbejder i vinen - det gør vi faktisk næsten året rundt - og med lidt held er der også noget at se, fordi vinstokkenene så småt er begyndt at vågne op til arbejdet.

Sådanne gæstedage bliver jeg på gården for at tage imod. En dag, hvor jeg typisk kan nå at pakke et par 100 flasker pænt ind, og så har vi også lidt at sælge af. Som en af vores gæster sagde forleden må den bedste løsning være at sælge og købe direkte - det er klart - men det kræver, at I kommer til Champagne.

Hvad skal I så spise og drikke til påske? Champagne naturligvis:

Tradition til at sige velkommen
Rosé d'Assemblage til stenbiderrogn
Blanc de Blancs til påskelam.
Noirs et Blancs til Brie de Meaux
Rosé de Saignée til frugtsalat

Til formålet skal I bruge én flaske af hver, og så har I endda en Selection til overs til en anden god gang. I Danmark kan I købe en smagekasse her, og vi blander også kasser efter ønske, hvis I kommer så langt som til vores dør før påske.

Champagnernes rækkefølge er ikke god tone. Det almindelige er at begynde med de hvide champagner og fortsætte med roséerne. Chardonnay-baseret champagne fulgt af Pinot-baseret.

Mine forslag følger i stedet retterne, og det vil jeg gøre uden at blinke. Det kan godt blive nødvendigt at rense ganen og holde pauser undervejs, men det vil kun gøre måltidet bedre. Det tager lang tid at lave en god frokost eller middag, og så meget desto vigtigere at tage sig tid til det.

Jeg ønsker jer en herlig for-påske.

No comments: