30 October, 2012

Vi vil også gerne vertikal

 
Posted by Picasa
Vi har svært ved ikke at sælge vores millésimer. Fordi de er efterspurgte, og fordi vi ikke har så mange.

Det er dermed ikke nemt at opbygge eget ønotek. Eller lad os bare kalde det samle år. For at vi kan udvide vores horisontale smagninger med vertikale.

Vi vil vi gerne både kunne smage sortimentet men også dets udvikling over år.

Begyndelsen til en flok
Så vi prøver at være virkelig standhaftige, og nu begynder det faktisk at ligne lidt.

Vi kan lave århundrets smagning. Grunden er primært at århundredet ikke er så gammelt. Lad det nu ligge. Der skal mindst tre til en flok, ikke sandt:

Altså:

Blanc de Blancs 2002, 2004 og nu 2006.

Selection 2000, 2002, 2004 og 2006.

En ældre serie af de gamle
Huset Lanson der er specialist i ikke at malogære sine vine - det giver dem normalt længere levetid - har netop sendt en serie ældre champagner i handelen for at vise mærkets evne til år uden rynker. Den ældste er fra 1976 og den yngste fra 1997.

Det, synes jeg jo, må være fantastisk. Vi har næppe selv tid til at kunne præsentere sådan en samling. Det er vanskeligt som årsunge. Vi er i vores fjerde år, Lanson har over 200 år bag sig. Til gengæld arbejder vi os stadig fremad mod at være både herrer i eget hus og over egne årgange.

Hvorfor nu alt det ståhej? Ældre vine smager anderledes. Det gælder også champagner. Og det er dejligt at smage hele spektret, når man først er i gang. Det bliver nærmest et must. Lidt ligesom at se den nye James Bond. Bortset fra at det er bedre.

Du hører nærmere, når vi skal smage hele flokken. Skriv gerne til den tid, hvis du vil med.

No comments: