Blame it on the viskestykke. Eller måske manglende erfaring som bartender. De her fredage tager det mig lang tid at polere vores glas, så de skinner ordentligt. Men det er der jo ikke så meget at gøre ved udover at klø på med god musik på telefonen (kender I for eksempel den her?).
Af glasset afhænger en overraskende stor del af den gode smag. God vin smager dårligere i et ditto glas. (Knapt nok sat punktum før denne Børsen-artikel om glas dukker op i inbox).
Når man så har fat i det gode glas, skal det holdes langt væk fra alle former for sæbe. Varmt vand og tørt viskestykke er vejen frem. Sæberester kan nærmest omgående boble et glas champagne helt af. Omvendt er dets mikroskopsmå fibre på glassets inderside nødvendige for de gode bobler.
Danmark og champagne
Vi mærker en stigende interesse for vores champagne. Det er helt tydeligt, at Champagne og champagne ikke længere er hverken ukendt eller alene nytårsland i Danmark.
Nej, vi møder hyppigt folk, der ofte nyder champagne, og de kender af og til også til andet end highlights. Eller er interesseret i at høre mere over et glas eller to.
Tid i oktober
Oktober måned er for os et glimrende tidspunkt for udvekslinger:
1) Vi har ikke længere travlt med at forberede eller følge op på vinhøsten.
2) Beskæring er ikke i gang endnu.
Til gengæld er vi i fuld gang med at sælge til årsskiftets mange fester.
I første omgang planlægning og pakning, siden måske også levering. Den indsats kan vi til gengæld i høj grad lægge som det passer os bedst.
Autentisk oplevelse
Det allerbedste sted at tale om champagne er i vinen selv. Vores vinstokke er alfa og en stor del af omega i alt hvad vi foretager os. Hvad det egentlig handler om mærker mange tydeligere når de står i det og af og til endda medbringer deres helt eget centimetertykke lag topjord på skoene, når vi sætter os ved glassene.
Det er plovens pris. Jorden er mere mudret end den var før vi begyndte at pløje sidste efterår.
Mudder i marken
Vi har ikke lige så mange gamle bygninger og ærværdige egetræsparketter at vise frem som de ældre huse. Til gengæld føler vi os helt på forkant hvad den rustikke markoplevelse angår. Uanset hvem vi sammenligner os med. Ingen andre behandler mig bekendt deres gæster så rustikt.
Årene må vise hvad vi ellers kan udvide paletten med.
Udover flasker. Der skal selvfølgelig flasker til. Det er klart som de fleste champagner.
Måske et andet viskestykke med jævn overflade kan være på sin plads denne fredag.
Så får vi ellers se hvad der kommer i glassene denne fredag. Det ligger nemlig aldrig helt fast på forhånd. Vi prøver faktisk at komplementere når vi kan.
Læs også "Fredagsflasken" og "Reine de Reinettes og det imellem".
No comments:
Post a Comment