23 May, 2012

Pinsegastronomi i Mailly-Champagne

 
Posted by Picasa
Hvis du kommer forbi Montagne de Reims i den kommende weekend, kan du overveje at smutte forbi landsbyen Mailly-Champagne.

En stribe indbyggere indbyder på højst personligt vis til pinsesmagning i byen. For 18. gang.

Du skal ikke sætte næsen alt for langt op efter champagne lige de dage. Arrangentet handler om at præsentere gode sager fra resten af Frankrig. Både vin og gode bidder.

Hjemme hos koncept
Konceptet er følgende: Én udstiller, én matrikel. Udstillerne befinder sig simpelthen hos hver sin indbygger. Der er lovet godt vejr, så mon ikke de vil holde til i de gårde de fleste her har i forbindelse med deres hus.

Vi har endnu ikke prøvet, men det har andre bekendte og de finder idéen og arrangementet rigtig hyggelig og god.

Jeg har ikke hørt om andre lignende vinudstillinger. Hvem som helst kan invitere vinbønder og landmænd og putte dem ind i forsamlingshuset. Det særlige her er den personlige involvering, og den er med til at gøre forskellen.

Hele vin-Frankrig rundt
100 udstillere fra områder som Alsace, Bordelais, Bourgogne, Beaujolais, Savoie, Var og Rhone. Champagnen må du så snuppe en anden gang med mindre du alligevel vælger at stikke hovedet forbi landsbyens ret berømte koop, Mailly Grand Cru, der blandt andet har en rigtig god Blanc de Noirs. Det kan jo være de har åbent.

Det koster fem euro per gane at være med, men så får du også et smageglas, og du får brug for det aldeles omgåene.

Ring +33 (0)326 49 81 66 hvis du vil vide mere.


View Larger Map
Lad mig lige som ekstra forbrugerinformation til den der også læser under billederne oplyse, at Verzy fem kilometer længere henne ad gaden holder sin årlige Fête Patronale, hvilket blandt betyder karruseller, hoppeborge, radiobiler, ildelugtende junkfood, champagnebar og meget mere.

No comments: