04 February, 2013

Mandag morn, og vi skær' og vi skær'

 
Posted by Picasa
Ikke så meget nyt under solen i Champagne. Vi beskærer.

 
Posted by Picasa
Sådan ser der ud hvor jeg begynder. I arbejdsretningen.

Modsat arbejdsretningen er der udsigt til arbejdet. Der er ikke mange pinde tilbage, når jeg er færdig.

 
Posted by Picasa
Det er præcis det beskæring går ud på. Kun at lade de knopper sidde tilbage, og kun akkurat nok til, at vinstokken kan ernære dem optimalt, når den har tænkt sig at tage fat på sæsonen.

Hvornår det bliver, ved vi aldrig helt.

Det er derfor vores arbejde begynder at stresse ved denne tid. Vi har stadig flere ugers arbejde foran os, herunder vedligeholdelse af spalierer, og snart to ugers skoleferie om hjørnet. Det hele og yderligere opbinding skal helst være slut, inden vinen skyder. Marts eller april. Det gør en forskel for os.

I parcellens modsatte ende går fætteren og onklen og foretager sig lignende manøvrer.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
De melder lidt regn i dag. Det gjorde de også torsdag.

Vi venter ikke mere, end at det stadig vil være en god dag at beskære. Senere på ugen er der nemlig mere regn, koldere vejr og måske sne, og vi har nu beskåret så længe, at det ville være rart at se en ende på det.

Okay, den er der, i horisonten. Den øverste parcel med Cordon'er i Loisy-en-Brie er tæt på afslutningen. I parcellen i Soulieres, mangler vi stadig over halvdelen.

Det er her, jeg tilbringer mine beskærertimer, men der har været mange pauser: Influenza, bilnedbrud, sne og is og den slags detaljer.

I dag skal den have en skalle så lang, som vi nu kan trække den med kun én bil og børn, der skal hentes i Reims og fragtes videre rundt efter skole. Så er jeg forhåbentlig nået hertil.

 
Posted by Picasa
Frostgrænsen. Rækkens halvvej og så langt som vi foreløbig skal. Omkring 40 gange var det vist fra starten. En anden mandag sidste år.

No comments: