05 December, 2012

Jul i Champagne: Ud på isen

Posted by Picasa
Udendørs skøjtning ved juletid så jeg første gang i New York. Som for oven i Rockefeller Center.

Nu er det også populært i Frankrig. Eksemplaret her er indrettet ved Champs-Elysées i Paris.

 
Posted by Picasa
Men dét arrangement slår den stemningsfulde Place du Forum i midten af Reims til hver en tid.

Pladsen har en oval facon. Her lå romertidens forum, og de sidste rester befinder sig stadig i midten i form af den såkaldte Cryptoportique, som er en delvist underjordisk lagerhal, hvor pladsens handlende kunne opbevare deres varer.

 
Posted by Picasa
I dag bruger byen Reims den romerske lagerplads til kunstudstillinger, og om sommeren er der indrettet en scene med optræden flere gange om ugen. Blandt andet konservatoriets percussion-elever.

Udenom skøjtebanen foroven ligger en krans af chalets - små hytter i samme facon som huse i bjergene - hvor man kan købe vin chaud og alskens andre ting. I øvrigt har Place du Forum udviklet sig til lidt af et gå-i-byen hjørne de senere år med hyggelige restauranter og vinbarer.

Skoleskøjter
Skøjtebanen på Place du Forum er populær i Reims. Begge vores børn har været på juletur med deres skoleklasser og lært at stå på skøjter her sammen med deres lærer og klassekammerater.

"Skal vi ikke ind på patinoire?," lyder den seks-åriges daglige refræn, siden hun var afsted for en uges tid siden.

Selv den, der vover sig over bjerget til champagnens hovedstad, Épernay, kan finde sig en skøjtebane i år. Netop indskøjtet denne weekend af det franske skøjtees, Brian Joubert. Den, der skal derhen, kan ligeså godt deltage i tegnekonkurrencen for 4-7årige og for 8-12-årige.

Man kan selv være med til at stemme på vinderen på Facebook - Vitrines d'Epernay - navnene bliver offentliggjort den 6. januar i selskab med årets bedste kage: Galettes des rois. Helligtrekonger. Der er længe til. Stadig god tid til at spænde skøjterne først.

No comments: