10 June, 2012

Toppen er afmonteret

 
Posted by Picasa
Denne weekend fik toppen en tur.

Det betyder, at en serie roterende knive monteret på vintraktor bliver sendt henover de øvre dele af vores - og alle andres - vinhække (Rognage). Så stopper væksten den vej.

Vores mål er velordnede hække, hvor vinranker ikke blæser ud af hegnet, og sendes hid og did af voldsom blæst og/eller storm. Fordi det fremmer uorden i vingårdene, hvor traktorer, mennesker og i sjældne tilfælde heste spændt for plov skal kunne komme igennem sommeren lang.

Blæst giver knæk
En omgang blæsevejr knækker også alt for let de sprøde, grønne vinranker, hvoraf vi nu har fjernet de overflødige, og derfor gerne ser resten blive siddende på den gode og ordentlige måde.

Da vinen sådan set bare vokser og vokser indtil vi får nok, er det op til os at gøre noget. Typisk bliver det når længden er oppe omkring tilpas kombineret med annonceret sommerstorm.

I dag var der meldt om mulig storm. Derfor lørdagens indsats i det grønne.

Sideskud og nye topskud
Fremover kommer vi så til at klippe sideskud sideskud foruden nye topskud formentlig frem til først i august.

Vinen hævner sine afmonterede topskud med at skyde fra siden i stedet for. Vel sådan cirka fra i næste uge.



1 comment:

Farmer said...

Dejligt at følge årets gang i vinmarken. Der er også travlt i de danske marker, så jeg må læse flere af dine indlæg ad gangen.

Her bliver høsten af græsfrø heller ikke så tidlig som i fjor. Vi har ikke haft blomstring og bestøvning endnu, så vi ender i slutningen af juli, inden frøhøsten kan komme i hus.