07 December, 2010

Julebobler på belyst Ave Champagne

 
Posted by Picasa
Det er ikke til at se det, hvis man ikke lige ved det: Dette skilt hænger ikke i hovedstaden Épernay men i bykommunen Villers-Marmery. Foto: Hanne Høier.

Julehalløj har ikke været LA Champagnes helt store specialitet. Men skidt med has been, for vi prøver at blive dygtigere.

Det vil sige: Jeg gør ikke så meget udover at skrive julekort.

Men tag nu de store fornemme konkurrenter på selveste A-VE-NUE de Champagne i vores alles hovedstad, Épernay: Den er så gennemrenoveret som selveste Disney-land, men det hører sig til i den ende afchampagneskalaen, kan jeg forsikre om.

Og hvad gør kulden, når 10 bestjernede chefs fra fjern og mest nær, tropper op for at tilberede smagsprøver, som udleveres til folket i selskab med smagsprøver på hvad lige så mange huse formår i bobler?

Arrangementet Habits de lumière har nogle år på bagen allerede. Det fortsætter. Succes med andre ord. Det handler om at belyse Avenue de Champagnes pragt- og prestige-bygninger på diverse avancerede måder fra den 10. til den 12. december.

Mad med bobler
Personligt finder jeg mad- og boble-indslaget mere spændende. Det foregår lørdag den 11. december i løbet af formiddagen i nærheden at Épernays torvehaller, der byder sig til som et rigtig godt og stort marked hver lørdag.

De 10 kok- med bobler-kombinationer er:

Christophe Bernard, La Grillade Gourmande (Epernay)/Boizel.
Martial Berthuit, Auberge le Relais (Reuilly)/Perrier-Joüet.
Vincent Dallet, Chocolatier (Epernay)/Moët & Chandon.
Maurice Lefondeur, Le Mesnil (Le Mesnil-Sur-Oger)/De Venoge.
Dominique Giraudeau, Le Grand Cerf (Montchenot)/Mercier.
Gilles Gœss, La Briqueterie (Vinay)/Pol Roger.
Jacky Louazé, Le Foch (Reims)/Demoiselle.
David Marlien, Aux Armes de Champagne (L'Epine)/A. Bergère.
Patrick Michelon, Les Berceaux (Epernay)/De Castellane.
Thibaut Serin-Moulin, Château de Courcelles (Courcelles-sur-Vesles)/Comtesse Lafond.

Jeg har allerede spist - godt - på Le Foch, Le Grand Cerf, Le Mesnil og La Briqueterie. Sidstnævnte sted var af den type, hvor man prøver at undertrykke høj tale så godt det er muligt. Til gengæld fik jeg mig livs hidtil bedste hummer med mit livs hidtil bedste vin i glasset, og det var ikke engang champagne. Omend tæt på: Trods alt Chardonnay, fra Bourgogne.

Som sagt: Det kunne være helt sjovt at prøve, men det tætteste jeg kommer på bobler den lørdag formiddag vil nok være rigelige mængder af Cham'pomy i glassene til den dobbelte børnefødselsdag, halvdelen af familien er inviteret til. Udover forekomsten af bobler har de to drikke ikke det store til fælles.

Læs mere om arrangementet i Épernay her.

 
Posted by Picasa
De gemmer ikke lysene under nogen verdens skæpper i Villers-Marmery. Der tænkes stort på vejskiltene. Foto: Hanne Høier.

No comments: