12 December, 2010

En by i Champagne: Verzenay

 
Posted by Picasa
Typisk profil: Flade marker forneden, vinmarker på skråningerne, landsby og øverst på bjerget nationalparken Montagne de Reims.

En serie med billeder fra nogle af Champagne Viticoles landsbyer har jeg længe haft lyst til at lave. Juleferien er en fin lejlighed at lancere den slags. Men nu er det sådan, at Champagne ret undtagelsevist er ret hvidt allerede inden jul, og det synes jeg da, I skal se allerede nu. Det tredje lys i Adventskransen er derfor nogle billeder omkring et snedækket Verzenay fra december i år.

Verzenay er hypertæt, og ligger ligesom klemt inde mellem to af plateauets fremspring: På det ene ligger huset Mumms mølle og på det andet vinmuséer Phare.

 
Posted by Picasa
Udsigt fra huset Mumms mølle henover landsbyen mod vinmuséet, den såkaldte Phare.

 
Posted by Picasa
Selve møllen ser sådan her ud.

Tættere på Verzenay, der er en af Champagne kendteste landsbyer. Godt 1.000 indbyggere, hvoraf mange beskæftiger sig med champagne. Kommunens hjemmeside giver et glimrende indtryk af livet i sådan en miniputkommune.

 
Posted by Picasa
Snedriverne ligger malerisk dagen efter det første store snefald. Her en af parcellerne ved la Phare.

La Phare er byens vinmuseum, og da regionen Champagne faktisk ikke har evnet at skabe en stor samlende fortælling om sin vidunderlige vin og dens spændende historie, så er dette museum feberredningen, hvis man gider. Site her.

Bygningen giver glimrende mulighed for at parkere og nyde den vidunderlige udsigt over Vesle-dalen. Forestil jer at gå på arbejde med den udsigt hver dag eller næsten?

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

Verzenay er også nydelig resten af året. Her et par billeder fra høsttiden og nederst fra et af de skønne efterår, jeg har cyklet mig igennem.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa

No comments: