04 September, 2010

Ring efter apero'en

 
Posted by Picasa
Vi holder også fast i apero'en, når vi er i Danmark, og champagne kan sagtens drikkes af rødvinsglas, hvis det skal være.

Velkomstdrink var ikke nødvendigvis noget must, da jeg boede i Danmark. I Champagne er den omvendt tæt på at udvikle sig til et kunststykke.

Regionens kulsyreholdige vin er som sendt fra himlen, når man venter på, at selskabet bliver fuldtalligt. En venlig vin, der oftest gør mennesker glade og talende, og ikke mindst det sidste er en stor fordel i denne region, hvor mange indfødte er temmelig lidt talende. Deres vin udvirker mirakler.

Denne velkomst er da også så vigtig, at man endog kan springe de tre-fem retter over og invitere blot på et glas med snacks. Den store fordel er, at dette slot en fredag eller lørdag aften er noget mere uforpligtende end frokost eller middag, der aldrig er enkel og let.

Og det er vel også derfor, at en service i stil med "pizza til døren" findes. Alene til Reims og omegn - som altså kun tæller et par 100.000 indbyggere - kan man på flere websites bestille såvel drikke som snacks og endda servietter og sugerør.

Godt nok er en flaske champagne noget dyrere således bestilt over nettet og leveret per scooter, men det er trods alt billigere end at bestille en flaske champagne i byen. Se bare udvalget her eller her. I et land - og en by - hvor en drink spiller så stor en rolle, kan man naturligvis ikke lade sig begrænse af en enkelt udbyder.

Findes den slags mon i København eller Århus?

No comments: