17 September, 2010

Vores første druer bliver til rødvin

Vores første høstdag er kommet godt fra start. I første omgang Pinot Meunier fra den nederste parcel i Loisy-en-Brie, som normalt tager over en dag. Men 2010 er ikke normalt. I hvert fald hvad druernes sundhed angår.

Alain har briefet høstfolkene ordentligt, så de sorterer direkte ved vinstokkene. Det betyder, at en den rådne tredjedel af klaserne i første omgang bliver siddende på stokkene. De store klaser vel at mærke, fordi de er mere ramt af råd end de mindre.

Det er derfor også et større arbejde at fylde kurvene end normalt. Men sorteringen nytter. Vores hårde beskæring af planterne de sidste år har nyttet. De tilbageværende druer er både sunde og er flot modne med de 10,3 i potentielt alkoholindhold, der er meget tæt på optimalt.

Senere i dag vil de blive lavet til den rødvin, som vi bruger til rosé champagne, og som vi ellers - den generelle pessimisme over råddenskaben - næsten havde afskrevet os muligheden af i år.

Fra i morgen har vi lov at plukke Chardonnay og fra på mandag følger Pinot Noir trop.

No comments: