10 July, 2009

Champagneveteran i front for vinorganisation

Navnet er allerede velkendt i Champagne. Nu venter verden på Yves Bénard.

Efter en kort mellemlanding som chef for INAO - det er den myndighed, der holder styr på de franske AOC'er, herunder champagne - skal den tidligere chef for LVMH's afdeling for champagne være chef for den Internationale organisation for vinstokke og vin (OIV).

Yves Bénard er ønolog og landbrugsingeniør, og han har ifølge Decanter udtalt, at han ønsker at udvikle tiltag omkring global opvarmning - vindyrkning er et af de felter, hvor varmere vejr er meget målbart - bæredygtig udvikling og bioteknologi.

Bæredygtig udvikling og bioteknologi hænger nøje sammen. For at mindske den kemiske bekæmpelse af de tre svampesygdomme, der er enhver vinbondes fjende, må man finde andre midler eller leve med en mindre intensiv produktion. I Champagne har chefen for CIVC's tekniske afdeling peget på netop forskning i bioteknologi som en vej frem, hvis man vil nå det nuværende politiske mål: At halvere mængden af sprøjtemidler i blandt andet vinmarkerne inden 2020.

OIV er en mellemstatslig organisation, der rådgiver regeringer i 44 medlemslande om tekniske og videnskabelige standarder for den internationale vinindustri.

No comments: