Hvert år i maj det samme dilemma.
Vi kan stadig få nattefrost. Så sent som søndag morgen sendte farmer-vejrudsigten en advarsel. Ikke ligefrem red alert, men mindre kan godt gøre nas.
Omvendt titter nye knopper frem hver dag, og dem, der har været i sving siden bladstart, har allerede en længde, vi kan måle i centimetre.
For hver dag bliver disse stængler lidt sværere at hive af.
Væk med knoppen
Gennem et stykke tid har vores ansatte derfor knipset knopper i Les Vieilles Grand-mèresLoisy-en-Brie. Alain har gjort det samme i Belles Feuilles-parcellen, og denne mandag er turen endelig kommet til den mest udsatte og derfor altid sidste parcel, Les Crochettes i Soulières.
Mens du således læser her, er jeg i gang med at vingymnastik sådan der:
Afknopning går i al sin enkelthed ud på at holde vinens vækst på det jævne. Vi søger hele tiden at have knopper, stængler og siden grene udelukkende fra knopper, der er fertile. Vi skal kun have akkurat nok vindruer samt lidt ekstra at give til dårlig bestøvning, storm og sygdom. Og frost. (Se billeder her)
Og den kan ramme helt frem til midt i maj (Les saintes glace). Trods de seneste ugers fløjtende fugle og fine sol.
No comments:
Post a Comment