30 September, 2007

Oprydning i elevatorvejr

 
Posted by Picasa
David og Alain rydder op i den øvre parcel i Loisy-en-Brie, 29. september.

Vi har elevatorvejr i Champagne. Den ene dag fjerner vi grene i efterårstemperaturer omkring 10 grader, vind og i en vingård, der lugter af våd jord. Den næste dag brænder vi grene af under høj sol på en klar og blå himmel og vidunderlige næsten 20 grader.

Lørdag var det køligt men tørt, og vi - Alain, jeg selv og nevø David - nåede at arbejde os igennem hele den øvre parcel ved landsbyen Loisy-en-Brie.

Mange syge planter
Arbejdet er det samme som sidste weekend: At fjerne alle grene på esca-syge planter, så kun den døde eller døende stub står tilbage. Bære alt grenaffald væk fra de raske planter og til sidst brænde dem. Mere om oprydningen her.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Når alle grenene er klippet af de syge planter, står en død stub tilbage, hvilket giver et hul i det ellers rødgrønne, levende hegn.

Det er den mark, jeg lejer, og nu er begyndt at modtage papirer på, vi ryddede op i. Den er beplantet med Meunier-vinstokke, og er blevet så dårligt passet gennem mange år, at den er et ynkeligt syn. Under vinhøsten gav den kun to tredjedele af vores behov for druer, blandt andet på grund af de mange syge planter.

Vores plan er at se, hvordan planterne udvikler sig til og med vinhøsten i 2008. Derefter vil vi gerne begynde at genplante hele svineriet, en tredjedel ad gangen.

No comments: