07 July, 2013

Tid til topklip

 
Posted by Picasa
I øjeblikket foregår der noget hele tiden hos os. Ude og inde og på alle fronter i firmaet. Det vil sige i vinmarkerne, med vinen, med salget og med selve firmaet.

Lørdag var vi nordpå, et par dage før var vi i Paris. Det betyder ikke, at søndag er hviledag, men blot at der foregår andre ting.

Ferie på landet
Folk spørger til vores ferie, vi spørger også os selv en hel del. Endnu er alt temmelig uvist. Sådan er livet på landet.

Lørdag vendte vi netop dette med en kunde, der bor på en større gård i den del af Nordfrankrig, hvor der enten er kaffe på kanden, eller også kommer der det meget hurtigt. De kender alt til at tage afsted på improviseret lynferie, eller også bare hygge sig i hjemlige omgivelser, mens familien venter på kartoflerne. Sådan er det bare. Vejret bestemmer næsten alt. Altid rart at vende fænomenet med en, der lever på samme måde.

Næste gang vi ses, er kartoflerne - ser ud til en lille høst i år - bjærget, og mon ikke også den nye lillebror er blevet skålet ind i verden til den tid? Med Blanc de Blancs, Tradition eller Noirs & Blancs. De er ikke rigtig til rosé, men køber af alt andet, og hver gang viser det sig, at vi har købt for lidt, og så må vi ud at købe ekstra af andre mærker, og selvom vi ikke går efter det billigste, er det aldrig lige så godt som jeres. Tak, Sophie.

Fire palissander
Fire mand stærk står klar til at palissere mandag, og det er meget herligt, for der er temmelig meget arbejde, som bliver til temmelig meget mere arbejde, hvis stænglerne får lov at vokse. I det mindste bør der ikke være mange problemer med den skørhed, der får vinrankerne til at knække for et godt ord, når det har regnet.

I øjeblikket har vi temperaturer på op til 30 grader. Det er skønt. Endelig vokser vinen, og vi er varme og glade. Men det betyder også, at vinstokkene skal holdes på plads. Ellers gror alt til i ét kaos.

Når toppene er væk, stopper væksten i længden. Traktoren er blevet spændt op med det rigtige værktøj. I dag ruller Alain derfor ud med traktoren for at klippe toppene i vinrækkerne i alle tre hektar. Det tager den øverste del af vinrankernes højde, og så fortsætter palisseringen lidt lettere mandag.

Foreløbig er det søndag, og jeg har en Rosé d'Assemblage og en Blanc de Blancs på køl.

No comments: