31 July, 2013

Discount-negociant kan fortsætte

Forleden i betalingsstandsning. Nu formentlig snart i gang igen, efter at det, der svarer til Handelsretten, Tribunalet i Reims, har givet grønt for at rekonstruere firmaet med en ny partner med meget tung bankbog.

Siden den 8. januar har en af de store negocianter her i Champagne haft økonomiske problemer, fordi firmaet ikke har haft likvide midler til at betale de vinbønder og kooperativer, der har solgt ham druer og stille vin.

Pressoirs de France har solgt millioner af flasker champagne til discountpriser til blandt andet franske supermarkeder. Problemet var, at selvom firmaet råder over gode aktiver - millioner af flasker i kældrene og kontakter på næsten 200 hektar vin - var der ingen penge tilbage til at betale leverandørerne i marts.

Manden med pengene hedder Michel Reybier, han holder til i Schweiz og ejer i øvrigt i forvejen vinslotte i Bordelais-området.

Manden, der manglede penge, Nicolas Dubois, har skabt sit discout-imperium siden 1999 ved at købe færdig champagne i form af for eksempel restpartier og partier fra folk med brug for likvide midler. På den måde har det været muligt at sælge flasker billigere end normalt i franske supermarkeder.

Nu kan Pressoirs de France altså fortsætte, alle bevarer deres job, og - må jeg gå ud fra - folk her på egnen får deres druer og vin betalt.

No comments: