17 January, 2013

Champagne faux pas fra over there

 
Posted by Picasa
Champagne kommer kun fra Champagne. Det er I nok en del, der har hørt mig sige. Fordi vi næsten altid bliver spurgt, når vi er afsted for at tegne og fortælle om champagne. Helst ville I høre mig sige, at vi i Champagne er langt ude med det konstant hvidglødede forsvar for global eneret til appellationen.

Af og til får kampen også en ufrivillig komik over sig. Men egentlig synes jeg også efterhånden, at andre mousserende vine lukrerer på et image og et arbejde, der er bygget op her i Champagne gennem 300 år. Hvorfor finder de ikke på noget selv? Hvis deres vin er så god, hvorfor kalder de den så ikke bare Russia eller California?

Seneste skud på usurpationsstammen er Obamas genindsættelsesmenu, hvor Korbel præsenteres som Champagne, California. Mine damer og herrer, det er altså ikke det samme som California Champagne, selvom det umiddelbart ligner en ligegyldig detalje.

Champagne har i mange år ligget i nærmest kold krig med USA over brugen af champagne-navnet. I 2006 indgik parterne - via EU - et forlig - der betyder, at amerikanske producenter fortsat må kalde sig champagne i USA, hvis de har gjort det allerede før 2006.

Læs mere hos Decanter.com.

Flere historier om retten til betegnelsen champagne her.

No comments: