"Har I vinmarker i Danmark?"
Sådan lyder et af to mulige indgangsspørgsmål i Champagne, når folk, jeg egentlig ikke kender, høfligt smalltalker over aperitiffen. Champagnen altså.
Stor er deres overraskelse, når jeg så svarer ja. Efterhånden næsten jada. Vi kører meget rundt i Danmark, og ser forholdsvis ofte vinstokke, der alt andet end tilfældigt er bundet op ved regelrette spalierer. Ofte hører vi også fra venner, bekendte og kunder om andre, der eksperimenterer med vin. Og så er der endda også dem, der gennem nogle år har solgt egen vin. Endda mousserende, hvilket jo ikke er overraskende, da det er en vin, der typisk kommer fra kølige klimaer.
Selv Sverige er med på vognen. På Öland forarbejder Wannborga vingård en mousserende vin på basis af Pinot Noir og CHardonnay-druer. Folkene bag har endnu ikke lov at handle deres vin udenfor matriklen, men man kan købe den i deres restaurant, bar og butik.
Det andet mulige spørgsmål er forresten: Hvad spiser man i Danmark?
No comments:
Post a Comment