16 May, 2008

Haute-Marne vil også udvides

Champagne udvider som bekendt. 40 nye kommuner er valgt ud, to er valgt fra og en stribe sidder godt nok med en lang næse, men ikke på hænderne. De er i gang med at formulere et svar.

I departementet Haute-Marne er kun kommunerne Buchey, Harricourt et Champcourt kommet blandt de udvalgte 40. Kommuner som Laferté-sur-Aube, Lanty-sur-Aube, Villars-en-Azois, Silvarouvres, Dinteville og Rennepont i Aube-dalen samt Beurville, Bouzancourt, Guindrecourt-sur-Blaise, Daillancourt ved Colombey forsøger sig nu med en indsigelse overfor INAO, som er den myndighed under det franske landbrugsministerium, der tager sig af AOC'er som blandt andet champagne.

Op imod 30 kommuner i Haute-Marne har ønsker om at blive optaget i den nye delimitation, men folk i spidsen for indsigelsen, den lokale landbrugsorganisation, Chambre d'Agriculture i Chaumont, og senator Charles Guené fra departementet Haute-Marne, ønsker at spille klogt, siger de selv. Herunder hører at man ikke sniger kommuner med, der indlysende for alle ikke har de jorder, der skal til. De kommuner, der ikke kommer med på den fælles liste for Haute-Marne, kan til gengæld selv henvende sig til INAO-s repræsentation i Épernay. De udvalgte 11 kommuner vil til gengæld få hjælp til at præsentere deres sag.

Høringsperioden begyndte den 21. april og slutter to måneder senere, den 21. juni.

Læs mere: Udvidelse i Champagne i vente
"Vi kan ikke gøre alle tilfredse"

No comments: