31 October, 2006

Første efterår for de nye


De fleste af de nye Meunier-vin har overlevet sommeren. Oktober 2006.

For seks måneder siden plantede vi 425 nye Meunier-vinstokke på parcellen ved Loisy-en-Brie. De fik nogle spadefulde god muldjord puttet omkring rødderne.

Siden har de måttet overleve vind og vejr og sygdom, som de bedst kunne. De fleste har da også klaret sig.


August 2006, Loisy-en-Brie.

Godt 10 procent er bukket under. Nogle er blevet spist af kaniner, andre blev angrebet af sygdommen vinstokmeldug, oîdium. Jeg ved faktisk ikke, om det statistisk set er mange. Men det er en i omegnen af en halv dags spildt arbejde, så det er irriterende nok.

En stærk plante
Helt unge vinplanter som vores indgår endnu ikke i produktionen. Vindruerne gror på etårige skud, der vil vokse af de knopper, der først er dukket op på stammen denne sæson.

Der bliver dog ingen druer herfra til den næste høst. Beskæringsmetodikkens sigte de første år er at sikre godt træ, at hjælpe den unge plante til at bruge sin kræfter på at vokser sig stærk og sund.

Først det tredje år efterlader man så mange knopper, at den unge vinstok begynder at give druer.




April 2006, Loisy-en-Brie.

En fuldt udviklet vinstok giver omkring 1,2 kilo druer. Til en flaske champagne bruger man 1,6 kilo.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: