31 July, 2005

Nyt juli 2005

  • 01.07.2005: Pernod Ricard har fået de amerikanske konkurrencemyndigheders tilladelse til købet af den britiske gruppe Allied Domecq. Dermed følger amerikanerne samme spor som EU, der i sidste uge gav grønt lys for overtagelsen. Nu afventer man de canadiske konkurrencemyndigheder bud.

  • 04.07.2005: Hele 99,8 procent af gruppen Allied Domecqs ejere stemte ja til at blive overtaget af den franske Pernod Ricard gruppe, der dermed bliver verdens næstestørste vin- og spiritusfirma. Pris: 10,7 milliarder euro.

  • 08.07.2005: Vinbønder har en hel stribe besynderligt udseende apparater, og nu har endnu ét set dagens lys. Agraflyre hedder den nye opfindelse, som kan få stor betydning i Champagne. Maskinen kan udføre forsommerens ret intensive og hidtil manuelle arbejde med at hæve dobbelttråden i vinrækkerne, stikke vildfarne skud på plads bag samme tråd og endelig samle den med en plasticklemme. Systemet er foreløbig installeret hos 150 vinbønder i Champagne og afprøves også i andre større franske vinregioner samt i Schweitz og Spanien, skriver den regionale avis l'Union. Læs mere om, hvordan Agraflyre fungerer her

  • 08.07.2005: Bestyrelsesformanden for champagnehuset Laurent-Perrier, Bernard de Nonancourt, fortsætter fremover som menigt medlem af bestyrelsen. Hans efterfølger som formand er Maurice de Kervénoaël. Nonancourt har stået i spidsen for Laurent-Perrier - hjemmehørende i Tours-sur-Marne - siden 1949. Familien Nonancourt råder stadig selv over 56,08 procent af aktierne i firmaet, der udover Laurent-Perrier også omfatter mærkerne Salon, Delamotte, De Castellane, Jeanmaire, Oudinot og Beaumet. Laurent-Perrier er i dag nummer tre på verdensplan, hvad værdi angår.

  • 14.07.2005: Det franske landsbrugsministerium har givet vinbønder i Colmar, Alsace, tilladelse til at bruge genetisk modificerede vinstammer. Formålet er at finde ud af om denne form for stammer vil kunne forhindre spredning af en bestemt sygdom (fanleaf virus). Sygdommen påvirker vinstokkens rødder og nedsætter udbyttte meget betragteligt. Organisationen Terre et Vin du Monde, der tæller vinmagere fra bl.a. Bourgogne, Bordeaux, Spanien og Sicilien, er modstandere af forsøget. Mere om virussen hos INRA

  • 28.07.2005: Flere af de store champagnehuse har haft succes med at lancere miniflasker i ungt smart design. Ifølge det amerikanske markedsanalysefirma ACNielsen har de smarte miniflasker solgt for fem millioner dollars de seneste 12 måneder. En fremgang på 25 procent såmænd. Pommery var tidligt ude med sin "Pop", og andre har fuldt trop. Denne somme har Nicholas Feuillattes himmelblå og stærkrosa One Four klaret sig ind med billede og omtale i stort set samtlige blade, jeg jævnligt når igennem. Også Laurent-Perrier, Heidsieck & Co. og Moët et Chandon rider med på minibølgen.

    In English

    Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

  • No comments: