08 July, 2005

Lanson sat helt til salg

Står man lige med 700 millioner euro til overs, har man nok til at erhverve sig sit helt eget champagnehus. Oven i købet verdens næststørste. Navnet er Lanson International.

Først satte banken, Caisse nationale des Caisses, sine 44 procent af aktierne til salg. Siden røg familien Moras majoritet på 56 procent med, så nu kan den interesserede køber altså erhverve sig hele baduljen.

Prisen er i øvrigt anslået af ejerfamilien på baggrund af den anslåede pris for Taittinger (500 millioner euro). Der er dog den meget væentlige forskel på de to, at Taittinger råder over knapt 300 hektar vin i de dyreste Grand Cru-områder, mens Lanson stort set ingen vinmarker ejer, men i stedet køber druer af omkring 700 vinbønder. Til gengæld anslår familien lagrene til omkring 450 millioner euro.

Den seneste tids mange skriverier om Lanson har fået ledelsen til at afholde en stribe informationsmøder for de vinbønder, uden hvilke Lanson ikke har noget at fylde i flaskerne. Her forsikrede de ansvarlige ifølge den regionale avis l'Union, at der ikke igen vil opstå problemer med betaling til leverandørerne som i 2004.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: