14 September, 2010

Så gør vi sådan, når druerne har skimmel

 
Posted by Picasa
Denne planche er distribueret for at gøre det lettere for alle at sortere så godt som muligt. For meget svamp giver nemlig dårlig eller ligefrem ubrugelig vin.

Druerne er generelt blevet trofast fulgt siden midten af august. Vi har selv lavet en enkelt måling, og Alain regner med at gå alt i gennem i løbet af i dag for at beslutte rækkefølgen, når det går løs på fredag.

Perspektivet er i høj grad gråskimmel over næsten alle fronter.

I Marne er nu præcist halvdelen af alle Pinot Noir-parceller berørt, Pinot Meunier står stille på 44 procent og i Chardonnay-parcellerne er lidt over en fjerdedel berørt (27 procent).

Forleden modtog vi ovenstående tavle per mail. På pædagogisk forklarer den det acceptable niveau af skimmel. Det er til højre, hvis nogen skulle være i tvivl.

Druerne er stort set modne: 96 procent af de to Pinot-typer og 95 procent for Chardonnays vedkommende.

Måske skal jeg lige sige, at katastrofen foreløbig ikke er indtruffet. Vi har jo igen i 2010 et år, hvor druekvoten med 10.500 kilo er ret lav. Hvis det ikke er nok, skal vi formentlig forvente mere af den ældre reservevin i årets champagner end i andre år.

De tidligere målinger:

7. meddelelse

6. meddelelse

5. meddelelse

4. meddelelse

2. meddelelse

1. meddelelse

No comments: