02 September, 2010

Champagnehuse sælger igen

Champagneflaskerne forlader igen regionen i god stil. Krisen er ovre for de store huse. 113 millioner flasker er solgt i de første seks måneder af 2010 mod 96 i samme periode året før. En fremgang på 17,9 procent.

Vinbøndernes salg er omvendt gået 4,5 procent tilbage i snit. Det er til at mærke for mindre kendte mærker, når de store og yderst veleksponerede huse sætter prisen ned, så det kan mærkes. Husene solgte 27,3 procent mere. Vi sælger alt, hvad vi har, problemet er mere, at vi ikke har så meget, i første omgang fordi vi var helt ny, og i anden omgang fordi druekvoterne var lave i 2009 og fortsat vil være det i 2010.

I dag landede supermarkedet Carrefours katalog over efterårets kommende Foire aux vins (vinmarked), og der er stadig superbillige champagner at købe. Ukendte navne naturligvis, og hvem ved, hvor godt de smager? Men de koster så også kun en tredjedel af f.eks. Veuve Clicquots tilsvarende brut.

Julesalget - årets suverænt største - skal nok blive interessant. Selv for en dvært, hvis udfordringer primært er logistiske.

No comments: