20 September, 2010

Her er hestene

 
Posted by Picasa

Jeg indrømmer det blankt: Det er ikke verdens bedste billede, men hestene og deres betjente er ubestrideligt til stede.

De passerede os i Loisy-en-Brie lørdag eftermiddag, og det var der almindelig tilfredshed med på holdet. Når nu vi ved, de er der, hører det ligesom med til vinhøstens almindelige folklore også lige at se dem. Også selv om de desværre valgte at skridte forbi langs den øverste stribe parceller i stedet for den nederste, hvor vi arbejdede.

"Dem ville jeg godt have set," udbrød Annie med let skuffelse i stemmen. Hun har gjort alt i vinen i en 20 års tid, så der er ikke meget, hun ikke har set. De seneste fem-syv år hun passet køkkenregionerne, så foreløbig må hun altså nøjes med at have set det ridende politi på tur i landsbyen Oger på regionalt tv.

Vi så i øvrigt kavalleriet igen søndag eftermiddag på vej ned til vinpresserne i landsbyen Vertus. De når åbenbart igennem en større del af Côte des Blancs hver dag, og ser i øvrigt vældigt afslappede ud.

Ifølge den lokale presse deltager de i alt tre eskadroner rytterpoliti i vinhøsten, fordi de til hest lettere kan komme hen til de folk, der befinder sig i vinmarkerne. Det handler dog nok i høj grad også om præventiv virkning.

Jeg mener, man kan vel dårligt forestille sig politiet til hest galoppere efter flygtende vinfolk uden orden i papirerne. Men man ved aldrig helt: Dette er jo Frankrig, og hvis man bruger sin egen tankegang som målestok, når man ikke nødvendigvis frem til det rette facit.

Hos os er alle arbejdspapirer i orden, så vi vil faktisk godt se hestene på lidt tættere hold.

Læs også her.

No comments: