04 September, 2010

Femte måling: Opløbet før høstdato

 
Posted by Picasa
Chardonnay-druer, den 4. september 2010 ved Villers-Marmery i Montagne de Reims.

Den femte generelle måling af druerne landede i postboksen i går sammen med en ditto vurdering af den aktuelle situation i Champagne.

Modningen skrider godt fremad, og gråskimmelens hastige udbredelse er heldigvis bremset en hel del op. Denne uges gode vejr: Kølige nætter og solrige dage med vind har været nærmest fantastisk. I næste uge melder meteorologerne regn, hvilket lige er vand på svampenes mølle.

Aktuelt ser tallene per 2/9 i vores departement, la Marne, sådan her ud:

Tallet i parentes er målingen fra den 30. august.

Chardonnay:
73% (57%) moden, 8,0% vol. (7,1%), 128 (125) gram og 13 % (11%) med botrytis

Pinot Noir:
69% (57%) moden, 7,9% vol. (7,0%), 136 (132) gram og 31% (28%) med botrytis

Pinot Meunier:
78% (64%) moden, 7,3% vol. (6,7%), 127 (127) gram og 31% (31%) med botrytis

Nu regner vi med vinhøst cirka på mandag otte dage, den præcise dato og det helt præcise antal kilo - vi høster mere end de 10.500 kilo druer for at have mulighed for at gemme det bedste - kender vi i løbet af onsdag i næste uge.

Bærrenes indhold af syre daler nu meget langsommere end for bare en uge siden, og balancen mellem det sukker, der akkumuleres, og den syre, der stadig er, er helt almindelig for det aktuelle stadium af modning.

Ifølge CIVC-teknikerne er bærrenes indre balance mellem sukker og syre hel normal for det aktuelle stadium af modning.

Vi har stadig ikke gråskimmel i højere grad end at det er til at lave med, men det tegner alligevel til, at vi kommer til at høste alle Chardonnay-klaser og om nødvendigt klippe overskydende Pinot Meunier-klaser ned. Hvis andre tænker som os, kan det blive interessant for balancen i dette års vine, om der i sidste ende vil blive høstet den nødvendige mængde Pinot Meunier.

4. meddelelse

2. meddelelse

1. meddelelse

Uordenen i nummeringen skyldes, at jeg ikke fik skrevet på baggrund af en af de første målinger.

No comments: