02 September, 2010

Sparkling Tølløse

Vi har holdt turnus-sommerferier i Danmark i syv år nu. Hvert år en ny region med hvert år sine danske vinbønder. Faktisk møder vi vindyrkere hver gang vi er i Danmark, og de omfatter alt fra et par vinstokke i baghaven til større installationer, hvor ejeren dyrker druer og laver dem til vin.

I den forløbne ferie mødte vi et vinselskab på Stevns, og det er også herfra, at jeg er bletvet gjort bekendt med denne druedyrker i Tølløse.

Sjovt at se, sjovt at læse, men lige for en god ordens skyld: Det er ikke rigtigt, at den globale opvarmning er et kæmpeproblem i Champagne. Tværtimod.

På 20 år er Champagne blevet én grad varmere. At vinene i Champagne på et tidspunkt vil ændre sig er indlysende. Men foreløbigt er de bedre end tidligere - der bliver lavet væsentligt mere årgangschampagne - og det synes vi da bare, at man skal nyde. Imens vi finder nye veje i det ubestrideligt varmere klima.

2 comments:

Anonymous said...

"Det er ikke rigtigt, at den globale opvarmning er et kæmpeproblem i Champagne. Tværtimod."

Hej Solveig,

Det har du fuldstændig ret i! Også her am Mittelrhein er vi glade for de stigende temperaturer. Vi har ikke haft nogen "dårlig" årgang (=delvis umoden) siden år 2000. De sydlige vindistrikter har/får imidlertid tiltagende problemer fordi en alt for høj mostvægt og for lidt syre i druerne giver brede og alkoholiske vine.

De venligste hilsener fra Rhinens bredder.

Lars

Sol said...

Det er nogenlunde samme billede her vist med undtagelse af årgang 2001.

Ja, og derfor bliver det også interessant at følge udviklingen de næste 50 år, selvom det sandsynligvis ikke bliver os to, der kommer til at følge med hele vejen.

Du må endelig hilse Rhinen fra mig ;-) Solveig