29 April, 2005

De første blade

Chardonnay springer ud før både Pinot Noir og Pinot Meunier. Dette år er ingen undtagelse.


Årets første Chardonnay-blade, Trépail i Montagne de Reims.

Se blot, hvordan den rosa knop har åbnet sig mere og mere, og årets allerførste, fine blade er klar til at folde sig ud indenunder.

Det er allerede et par uger siden, vi så, hvordan de hvide Chardonnay-druer på de sydvendte skråninger ovenfor Vertus var ved at åbne sig. Den sidste uges tid har jeg kunnet følge, hvordan de sporadiske Chardonnay-stokke på nordsiden af Montagne de Reims ikke er langt efter Côte des Blancs.


Bladproduktionen i Trépail er sine steder i fuld gang.

Der kan være stor forskel på de enkelte planters udvikling. Ikke alene typen spiller ind, men også plantens almindelige helbredstilstand og de helt lokale jordbundsforhold har betydning for, hvor langt dens knopper har udviklet sig.

Derfor kan man i samme række og side om side se planter, der er i fuld gang med at udvikle blade sammen med andre, hvor end ikke det første blad er foldet ud endnu.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: