20 May, 2005

Krig mod champagnebrus

Så er champagne-vinbøndernes vagthund, CIVC (Comité Interprofessionnel du Vin de Champagne) på krigsstien igen. Man er blevet opmærksom på en over hundrede år gammel norsk drik - uden alkohol - der sælges under navnet champagnebrus. Oven i købet i store mængder og uden nogen sinde at have set så meget som skyggen af en vindrue.

Det er en alvorlig sag. I Champagne passer man godt på sit navn, og det er netop en af CIVC's opgaver. Organisationen har derfor sendt et brev til den formastelige sodavands norske bagmænd om omgående at skifte navn.

Bryggeriet Ringnes har slået hælene sammen og meddelt, at dets sodavand - Villa Champagnebrus - vil blive døbt om til Villa primo maj. Det fremgår godt nok endnu ikke af Ringnes' hjemmeside, men lad os blot stole på de gode hensigter. Det forbudte navn har trods alt kun tilbragt omkring 40 år på etiketten .

Langt værre står det til med Egernsund Mineralvandfabrik AS, hvis produkt bærer navnet Champagnebrus, og hvis ejer, Harald Berentsen, har parkeret hælene solidt i den norske klippegrund og nægter at omdøbe brusende drik.

"Jeg syns dette er utrolig. Her har vi produsert champagnebrus siden 1895 og ikke hørt så mye som et kikk fra franske vinbønder", siger han til norsk TV2's netavis.

CIVC's norske advokat har sat 1. maj som deadline, og slagsmålet ender nu derfor formentlig i retten. Ligesom i Tyskland, hvor champagnefolkene i går for tredje gang har vundet over Jörg Geiger, der laver mousserende pærevin under navnet "Champagner bratbirne". Det skriver netsiden Finance24.com.

Hvornår turen kommer til den danske champagnebrus, kan vist kun være et spørgsmål om tid.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: