Lidt af hvert om stort og småt i Champagne/A bit of this & a bit of that with bubbly regards from Champagne
18 February, 2015
Tegn på forår lugter skidt
Det er ikke fordi vi gøder meget. Vinstokke skal ikke have det for godt. De yder bedst, når de skal kæmpe lidt for det.
Alligevel slipper vi ikke helt uden om en omgang NPK hvert år i udkanten af vinteren.
Ikke for det, her synes foråret nu i fuld gang. Fuglene har gennem flere uger taget fat i det tidlige forårs lydspor, og nogle dage kravler temperaturerne op i det tocifrede, og vi vender vores vinterblege ansigter mod lyset og varmen.
Piller med jern
Andre har forlængst gødet. Det er dem, der har en traktor, og som må tage frostdage til hjælp. Ellers er traktoren for tung.
Selv har vi måttet vente på forsyninger.
Ikke nok med at vi køber økologisk, i år indeholder pillerne også et ekstra skud jern, og det handler stadig om at undgå karens.
Selvsyn og måling
Vores ældste vinstokke er plantet først i 60'erne, de yngste i 80'erne, og vi har ingen planer om at genplante hele parceller.
Det kan godt betale sig at holde lidt øje med deres velbefindende. Blandt andet bladene sladrer om eventuelle mangler, men det er klart, at vi kigger også på planternes generelle vigør, og så tager vi jordprøver, som vi får analyseret på et laboratorium.
Gode øjne er en fin ting, men mere systematiske målinger er også et godt værktøj.
Træt ved fyraften
I sidste uge kom gødningen så til huse, og Alain har brugt nogle dage på at få den knust og kværnet i vores rækker.
Alt i alt nogle tons piller, der skal hældes ned i den kværn, vi kan spænde på vores lille motordrevne hjælper.
Jeg skal hilse og sige, at nogen er ret lange i armene, når det er fyraften.
Etiketter:
2015,
Our vineyards
Subscribe to:
Post Comments (Atom)
No comments:
Post a Comment