28 October, 2011

Monocru, single plot, enkeltmark

 
Posted by Picasa
Om nogle år skulle vi gerne smage vores egen enkeltmarksvin i et lignende INAO-glas

Vores vej videre frem har været klar nok nogle år.

Det har blot været lidt grumset, om vi skulle køre ad motorvejen eller skumple afsted ad hjulsporet. Tilfældet har i høj grad villet det sidste.

Retningen fejler til gengæld ikke noget, og nu vil kooperativets seneste fælles investering komme os til gode. Måske allerede næste år.

Stor presse kan tage lidt
Jeg har vist udvidelsen frem i ny og næ. Byggeriet, som rent faktisk stod klar til årets vinhøst.

Umiddelbart så de to nye presser ikke meget anderledes ud end de gamle. Forskellen er deres intelligens.

Det nye maskineri kan presse 8.000 kilo druer ad gangen. For stor til os. Vi vil næppe ønske at allokere en tredjedel af vores produktion til en enkeltmarkschampagne, som vi kun kender omridset af på forhånd.

Stor glæde, da vi fandt ud af, at den nye presse tager højde for mængden. Vi kan selv vælge kun at fylde den halvt, og så spiller piben anderledes godt for os. En parcel hvert tredje år kan pludselig være en reel mulighed.

Det tilhørende nye cuverie er bemandet med små ståltanke, der kan rumme for eksempel vores første enkeltmarksvin.

Flere parceller, flere vine
Vi passer i dag 6-8 parceller, der placerer sig over tre forskellige lieu-dits.I hver af disse har vi Chardonnay-druer samt enten Pinot Meunier eller Pinot Noir-druer. Der er altså noget at vælge i mellem.

Når druerne er presset, og mosten gæret til vin, vil bagefter følge de sædvanlige fem mørklagte og fugtige år, før vore første enkeltmarkschampagne vil se lyset. Forhåbentlig værd at vente på.

No comments: