24 February, 2011

Nyttig vinterferie

 
Posted by Picasa
Vi pakker igen flasker. Det er jo for så vidt dejligt, for det gør vi kun, når lageret går mod bunden.

Typisk pakker vi for adskillige måneder af gangen.

Arbejdet begynder med at skrive bagside-etiketter. Lot-nummeret refererer til en bestemt tirage, så vi har en chance for at spore eventuelt fejlbehæftede flasker tilbage til tapningen.

 
Posted by Picasa
For nylig læste jeg et længere interview med Poul Nyrup Andersen, hvor han blandt andet gav udtryk for, hvor vigtigt det er, at børn føler sig nyttige. Det tænkte jeg lidt over. Jeg synes, han har ret, men i det daglige er det nu lidt tilfældigt, hvornår vores egne får givet en hånd med, og det handler mest om, at vi ikke får sat dem i sving. At det er hurtigere at gøre tingene selv.

Til gengæld nyder vores børn helt tydeligt at hjælpe, når vi pakker flasker. Da de har vinterferie fra skolen i to uger i øjeblikket, har vi været i gang med at beskære og også at pakke denne uge. Efterhånden er de med til mange forskellige småprocesser, når vi pakker.

 
Posted by Picasa
 
Posted by Picasa
Den lille hjælper med at folde kasser. Den store på næsten otte skriver lot-numre og lærer på den måde, hvor vigtigt det er at kunne skrive læseligt. Den lille på næsten fem har nu også lært at putte lim på etiketten. Det er ikke svært, men det fungerer bedst, hvis hun får koordineret præcist med, hvornår Alain på den ene side og jeg på den anden har brug for en etiket med lim.

Selv kameraet får en hjælpende hånd, og det giver nye vinkler på tingene. Både i og uden fokus.

 
Posted by Picasa

No comments: