20 February, 2010

Coccinelle, tu es belle

 
Posted by Picasa
Årets første mariehøne, Loisy-en-Brie den 18. februar 2010.

I denne uge så jeg årets første mariehøne. Solstråler lokker dem frem af vinstokkens barkede sprækker. Februarsol kan godt have sine varmende momenter. Jeg har snuppet en enkelt arbejdsdag uden skibukser.

Men, mariehøner eller ej. Vinteren er ikke omme, idag sneede det en halv times tid.

Ellers beskærer vi stadig vinstokke, det er der intet nyt i. Det har vi gjort siden nytår. Men vi er da avanceret til den nedre parcel i Loisy-en-Brie, og denne uges arbejde har også gjort et indhug, der er til at få øje på.

Vi regner med at være færdige om to-tre uger.

Coccinelle betyder forresten mariehøne. Det må vel være den franske kollega til Evigglad.

5 comments:

Annette said...

Mariehøns = forår?
Jeg ved godt, at I forhold til alle sneplagede danskere, så har vi overhovedet ikke noget at klage over, vi har bare kulde.
Skønt at se, at næste generation allerede er under oplæring ved samlebåndsprduktionen ☺
Mht. reklame, så vær sikker på, at hvis vi kommer i nærheden, så vil vi gerne have en smagsprøve af jeres produktion ☺

Sol said...

Man skal passe på med sine forårsforudsigelser.

Her til morgen lå der nemlig et lag sne... men det var nu hurtigt væk igen.

Her på egnen siger folk, at det ikke har været vinter som i år i de seneste 20-30 år, så det må være ret usædvanligt. Hvordan i Holland?

Vi har normalt ikke gæster uden smagsprøver, så det kan du roligt regne med ;-)

Marina said...

Tak for billedet af den franske mariehøne, det har jeg smilet af og jeg har tænkt meget på hvad franske børn mon siger til deres mariehøner når de gerne vil have dem til at bede om godt vejr.

Sol said...

Hej Marina,
Det gør man slet ikke.
Jeg ved ikke engang, hvordan man beder om godt vejr her.
Jeg har endda også forsømt at lære mine egne at sige Marie Marie Marolle. Jeg har simpelthen ikke gentaget det ofte nok, til at de har lært det. Du ved, alt skal gentages 100 gange, før det sidder fast, og vi går ikke ret tit i vinen sammen, fordi så bruger en af os det meste af tiden på at jagte børn. Det eneste, vi har dem med til, er nogle timers vinhøst og nyplantning, hvor de kan transportere planter, jord og den slags, og dermed holdes beskæftiget nok til at det interesserer dem.

Mange hilsner
Solveig

Sol said...

Jeg har lige tjekket op på mariehønen.

Hun fungerer også her i Frankrig som budbringer om godt vejr. Når hun flyver, bliver det godt vejr, siger man. Man sender hende altså ikke selv op, så vidt jeg kan se.

Hun kaldes også Bête a bon Dieu - svært at oversætte, Bête betyder dyr, men det har en lidt anden ladning på fransk end blot dyr. Bon Dieu er Vorherre.

Ifølge en legende fra det 10. århundrede reddede hun en uskyldigt dømt fra at blive halshugget ved at blive ved med at sætte sig på hans hals, hvilket bødlen og siden kongen tog som et tegn fra oven.

Så vidt mariehøns på fransk.


De franskkyndige kan læser mere her

http://fr.wikipedia.org/wiki/Coccinellidae

http://www.zoologie.vd.ch/1_actualite/Le_Matin_DCh/AcDCh02_01_05.html