28 January, 2009

Hole in one i Côte des Blancs

"Hole in one" side om side med berømte vingårde i Côte des Blancs. Golfbaner i Chardonnay-druernes højborg skal være slagtilbuddet i et nyt kompleks for turister af den velbeslåede slags. Det skriver Les Petits Affiches Matot Braine.

Femstjernet hotel, kongrescenter og sportsfaciliteter med henblik på at skabe både en golfturnering og en tennisturnering i international klasse.

Jordejere i Champagne-kommunerne Oger og Le Mesnil-sur-Oger indgik forleden en aftale med den amerikanske Gordon Atlantic Development om 80 hektar jord, der ikke er klassificeret som AOC-jord. Der kan altså ikke plantes vinstokke. Men der kan til gengæld godt spilles golf.

Det kan blive spændende at følge projektet. Det har altid undret mig, hvor uudviklet Champagne Viticole er. Hvor lidt der er for turister. De fleste gennemfører trods alt deres champagne-indkøb på en halv dag, og hvad skal man så lave resten af tiden, hvis man ikke gider køre i Merciers lille tog i Épernay eller tælle gargoyler på katedralen i Reims?

Lad mig bare være ærlig. Jeg lander nok ikke selv på den nye golfbane. Heller ikke selvom den gnubber skuldre med Mesnils Grand Cru-druer. Men det kan jo være, der følger andet med på sidelinjen.

No comments: