31 October, 2008

Krisen kradser mindre i øst

Krisen kradser løs i den vestlige verdens forbrug. Det ene eksportfald følger det andet på avisernes lyserøde sider. Længere østpå er situationen modsat. I hvert fald hvad champagne angår.

Visse russere, kinesere og indere lider tilsyneladende ingen krisenød. Eksporten af champagne til disse landet er i årets første halvdel stedet 35,3, 10,5 og 49,6 procent sammenlignet med samme periode i 2007. Hong Kong er steget 8,9 procent.

Modsat de traditionelt store, vestlige markeder for champagne - USA, Tyskland og også Spanien - der dykker i kurverne med fald på 22, 18 og 10 procent. I Storbritannien er faldet med 4,8 procent lidt mindre. Englænderne kan åbenbart selv i krisetider ikke holde fingrene helt fra de kendteste, franske bobler.

Selvom om de store champagnehuse de senere år har gjort en del haneben for at komme ind på disse nye markeder, batter det totalt set ikke alt for meget. Rusland, Kina, Hong Kong og Indien repræsenterer bare knapt tre procent af det samlede antal solgte flasker.

No comments: