16 November, 2002

Sort tapenade

50 gram sorte oliven
2 spsk kapers
En håndfuld hk persille
1 fed hvidløg
1 spsk citronsaft
1/2 dl olivenolie
Herbes de Provence
Salt og peber

  • Tapenade er oliven-smørepålæg fra Sydfrankrig. Det er krydret med blandingen herbes de Provence (urter fra Provence), der består af timian, vild timian, merian, oregano, rosmarin, basilikum, kørvel, estragon, løvstikke, sar, lavendel og fennikel.

  • Lav det kun med gode oliven, du selv udstener.

  • Findel alt med foodprocessor, hvis du ønsker tapenaden helt jævn. Ellers hakker du det groft på et skærebrædt.

  • Tilsæt mere eller mindre olivenolie til tapenaden får en passende konsistens.

  • Jeg bruger grove versioner i pasta, linde versioner til dip eller smørepålæg.

  • Godt salt kommer til sin ret her.

  • Eksperimentér med andre oliventyper, ansjoser af den salte sardel-type osv.

    NB: Ifølge nogen råd skal man holde sig fra hvidløg, når man drikke champagne. Det gør jeg ikke, men jeg vælter ikke hvidløgsfed i maden.
  • No comments: