15 March, 2006

Starwod åbner ballet om Taittinger

Et af Champagnes mest prestigefyldte huse er sat til salg. Det er den amerikanske investeringsfond Starwood Capital, der sidste år købte Taittinger-gruppen, der har åbnet ballet om champagehuset af samme navn.

Interesserede købere kan rekvirere et dossier, som er udarbejdet af bankerne JP Morgan og Rothschild. Man må påregne et ret dybt greb i lommen, idet huset Taittinger er vurderet til omkring 450 millioner euro (knapt 3,4 milliarder kroner). Ifølge dagbladet Le Figaros finanssider regner Starwood dog ikke med at sælge for under 550 millioner euro (4,1 milliarder euro). Auktionen ventes at begynde senere denne uge.

Blandt aktiverne er 288 værdifulde hektar beplantet med vin i de bedste områder og 20 millioner flasker champagne i kældrene. Dertil kommer vinøse aktiviteter i områder som Bordeaux, Loire og Californien.

Salget af Taittinger følger i kølvandet af et andet og meget omtalt ejerskifte. Boizel Chanoine Champagne købte i slutningen af 2005 det 200 år gamle hus Lanson International.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: