06 September, 2005

Druemost fra Villedommange


Pinot Noir klaser fra Villedommange, Montagne de Reims.

På den 59. udgave af den store årlige udstilling af "stort og småt til landbruget" i den regionale hovedstad Chalons-en-Champagne var der lejlighed til at få en første smag på årets kommende druehøst.

Folk fra Clos de la Chapelle - en sammenslutning af 23 uafhængige vinbønder hjemmehørende i landsbyen Villedommange i Montagne de Reims - leverede druerne - grønne Chardonnay og blå Pinot Noir og Pinot Meunier - og så kunne de interesserede ellers tappe sig et glas nypresset druemost.


Tap- selv druemost på markedet i Chalons-en-Champagne.

Et nydeligt lille fremstød for faget, der samtidig gav næstformand Denis Mahut, Clos de La Chapelle, lejlighed til at udtale sig om udsigterne for la Vendange 2005. Den tegner fint, og med et forventet udbytte på omkring 18.000 kilo per hektar formentlig i den øvre ende af det forventede gennemsnit for regionen som sådan.

Denis Mahut siger videre til den regionale avis l'Union, at han regner med at begynde at høste omkring den 19. september.


Høj reklame i Chalons.

Folkene fra Villedommange havde udover årets første druehøst også lavet en opstilling af gammelt apparatur, hvis brug de demonstrerede lørdag.

Herunder en af de mere spektakulære manuelle processer - dégorgement - hvorunder den midlertidige prop på champagneflasken skydes af sammen med gærresterne, og den endelige korkprop sættes på.

Markedet i Chalons-en-Champagne er altså en mulighed for at opleve dette sjældne håndelag.

In English

Copyright: Ophavsretten til tekst og billeder på bobler.blogspot.com tilhører Solveig Tange. Mine artikler, billeder eller dele af dem må ikke gengives andre steder, uden at jeg fremstår som forfatteren. Du er velkommen til at linke, sålænge du ikke åbner i eget framesæt.

No comments: