15 June, 2011

Tre ugers vinpraktik

I denne og de efterfølgende to uger har Alain en praktikant med i marken. Det er en ung genganger. Han var allerede hos os sidste år, og han ville gerne tilbage igen.

Det kunne have været fantastisk at have haft ham til hjælp gennem de seneste måneder, hvor vi virkelig har haft travlt i det fri. Nu stilner det af, men der er jo altid arbejde. Henover sommeren skal vi også pakke og levere champagne. Og er der ikke andet, kan vi jo altid tage fat i vores udvidelser: To nye værelser til høstfolk samt badeværelse og toilet og så naturligvis det kommende arbejdsrum med de skønne spær. Her er ikke sket en dyt i et halvt år.

Lidt markarbejde bliver der også. Hver uge i praktiktiden vil helt sikkert byde på en gennemvandring af det hele med hækkesaksen. Vinen vokser endnu i nogle uger, og hækken skal derfor klippes til en gang om ugen.

Et par ekstra hænder er altid velkomne, og det skader dem ikke, at de sidder på en ung mand, der gerne vil lære det praktiske arbejde hos os. Det er også et ekstra plus, at han er elev på vinskolen, og derfor også bringer sin viden og erfaringer med arbejdet derfra.

Det er i øvrigt samme sted, jeg besøgte med en kunde for nogen tid siden. En vinskole, hvor man blandt andet kan tage en vin-rettet gymnasieuddannelse og de første to universitetsår. Bagefter kan den videbegærlige med yderligere tre år på universitetet slutte af som ønolog. Sådan som vores praktikant planlægger.

Foreløbig ligger der tre uger og venter og senere på sommeren kommer han tilbage igen med en kammerat og plukker druer til vinhøsten, der for en gangs skyld vil blive afviklet i skoleferien.

No comments: