27 June, 2011

Klippedag i det grønne

 
Posted by Picasa
Græs mellem vinrækker ved landsbyen Mailly-Champagne i Montagne de Reims. Den 24. juni 2011.

Mandag skal der klippes over alle linjer. Med op til 33 grader i vente. Alain og praktikanten tog derfor tidligt afsted, så de kan springe dagens varmeste timer mellem klokken 12 og 15 over.

Tirsdag er der igen meldt regn, og derfor skal alle tre hektar med vinhække være klippet inden. Den tunge traktor kan ikke køre i våde vinmarker. Dels presser dens vægt jorden på en uheldig måde, dels er risikoen for at glide og vælte større.

Praktikantens job bliver at slå græsset. For vores vedkommende vil det sige ukrudtet og så de græsbevoksede areler mellem parcellerne.

Alt er ellers vel. Ikke overraskende er druerne usædvanligt store. Deres størrelser følger stadig de tre ugers forspring. Det betyder også, at vi kan forvente at afslutte det grønne arbejde om nogle uger. Når vinen ikke længere vokser, men i stedet tager fat på druernes endelige modning.

 
Posted by Picasa
Druer ved Mailly-Champagne, den 24. juni 2011. De er formentlig skadet af hagl at dømme efter hullerne i bladet, de brune pletter på bærrene hidrører fra samme hændelse. Her er deres størrelse det interessante, og klasen er tæt på at lukke. Chardonnay-klaserne er længere fremme end disse Pinot Noir.

No comments: