08 June, 2011

Ulige tordenregn

Vi havde jo vildt tordenvejr lørdag nat. Mon ikke det er det samme uvejr, der lavede rabalder over dele af Danmark forleden?

Med vindstød af den styrke, hvor vi kunne se regntovene dreje rundt i cirkler nogle gange. Vældig flot sådan set, hvis man lige sender en tanke i den retning. Men, det plejer vi ikke at gøre. Vi tænker mere over, om stormen har hagl med i forsendelsen fra oven eller ej. Hagl kan ødelægge en vinmark totalt - jeg mener 100 procent - på minutter.

Jeg så det for nogle år siden. Spektakulært syn, men heldigvis ikke i vores vinrækker.

En bekendt i svømmehallen - vi husmødre møder jo artsfæller de mest besynderlige steder. hende her tilbringer jeg tre kvarter ved siden af hver tirsdag, og da det tilfældigvis tordnede ret meget igen, kunne vi jo lige så godt udveksle det ene og det andet om torden. Så hun fortalte altså, at hun havde hørt om hagl, så det skal der såmænd nok have været. Selv var hun bortrejst.

Vi så heller ikke noget til nogen hagl her i Verzy, men 35 milimeter vand blev det da til alligevel. I vinmarkerne i Loisy-en-Brie kunne måleren lige akkurat tvinges op til stregen for de syv millimeter. Sådan fordeles verdens goder ulige gang på gang.

4 comments:

Farmer said...

Tillykke med regnen og de fine svenske anmeldelser.
vi fik også regn sidste nat, dog uden torden.

Sol said...

Tak, og i lige måde. Har du så fået de små juletræer i jorden?

Jeg vendte din traktor-overvejelse for Alain. Han kunne godt se idéen, men han mener, at vintraktorerne, der er meget specialiserede modeller til brug kun i Champagne og Bourgogne med deres særligt smalle rækker mellem vinstokkene, er for dyre.

Regn falder for sent. Nyhederne har det ene katastrofeindslag efter det andet med landmænd. I dag besøgte Sarkozy landmænd i Poitou-Charentes og med et katastrofeforslag med i tasken, som går ud på at skyde deres betalinger i et år.

Vinstokkene klarer sig indtil videre. De små bliver ikke kunstvandet længere. Lidt regn er der faldet. Men der er heller ikke tid længere til at bære vandspande.

Hilsener
Solveig

Farmer said...

Ja, alle træer er i jorden og nyder godt af regnen.
Det med traktorerne er sikkert rigtigt. Det er imidlertid også hundedyrt med juletræstraktorerne. De løber hurtigt op i 300.000 ++ DKK.

Det er skrækkeligt med den manglende nedbør i Sydfrankrig.
Der går rygter om halv avl i Sydfrankrig/Nordspanien; men jeg ved ikke om det passer.

Sol said...

Hej Farmer,

Jeg har også hørt om en halvering af høsten, og ikke kun i Sydfrankrig. Min umidelbare fornemmelse går i retning af noget lignende her i Nord.

En vintraktor er snarere 100.000 euro, men dem, der har råd, skifter hurtigere til nye modeller, så der er også et brugt marked.

Hilsener Solveig