07 June, 2011

Solgt til Singapore

Sidste år fandt svenske dykkere 168 flasker næsten 200 år gammel champagne på havsens bund ved Ålands-øerne ved Finland.

Et auktionshus i New York solgte forleden to af disse flasker for henholdsvis 30.000 og 24.000 dollars til en anonym køber i Singapore. Indholdet er efter sigende bemærkelsesværdigt. Hvordan skulle man også kunne sige andet? Baggrundshistorien og alderen vil under alle omstændigheder stemme sindet til noget særligt.

Havets bund giver noget nær perfekte vilkår for at lagre champagne. I Frankrig har et af de store champagnehuse eksperimenteret med at lagre flasker på havbund med succes.

Ålands-øerne har efter auktionen stadig 166 flasker tilbage, og planen er åbenbart at afholde en lignende auktion hvert år for at skabe turisme.

Måske er det blot en tilfældighed, men det er end ikke en uge siden, at Frankrigs mest læste kvindeblad indeholdt et opslag med netop en rejse til øriget Åland. Fokus var ikke champagne, men fundet blev naturligvis nævnt.

Læs mere om fundet.

2 comments:

Pia said...

Jeg opdagede dig hos Annette i Holland, og har nu læst lidt om champagne på flasker :-)

Sol said...

Hej Pia,

Jamen, velkommen hos mig, hvor det altid handler om champagne på den ene eller den anden måde.

Med årene har jeg fundet ud af, at der næsten ikke er det emne, der ikke kan nå ind under i det mindste lidt af skyggen af den hat.

Jeg så lige på din blog, at der har været stort rabalder over Danmark, og spekulerer på, om det mon ikke skulle være den storm, vi havde lørdag nat.

Nå, men jeg håber, at du har lyst til at læse mere om bobler, for det er nu hyggeligt nok med en lille udveksling i ny og næ.

Venlige hilsener
Solveig