09 June, 2011

Alternativ ferietid

Den usædvanligt tidlige sæson betyder en vis uro. Vi er jo alle vanedyr, og vant til at holde ferie i august og lade september stå i vinhøstens tegn. Men ikke i år, hvor vinhøsten tegner til at begynde så tidligt som den 25. august.

Vin indretter os på dette som på så meget andet. Laver planer om. Inddrager weekend og feriedage, og bliver færdige. Da vi primært kun har os selv at tage hensyn til, når beslutningerne hurtigt hele firmaet rundt.

Næste problemstilling er at finde plukkere og bærere, der som mange andre franskmænd er vant til at holde ferie i august og ikke i juli. Det kunne nok også godt gå an, var det ikke lige fordi, de holder bryllup. Ikke allesammen selvfølgelig, men da en god del af vores team er biologisk beslægtet, kan det godt få betydning for sammensætningen.

Fordelen er omvendt, at skolen endnu ikke er begyndt, hvilket giver væsentligt bedre muligheder for at rekruttere studerende, og vi får da også i hvert fald et par stykker fra egnen. Det betyder også, at hele vores familie, inklusive skolesøgende børn, kan opleve hele vinhøsten uden irriterende brud på grund af skole. I takt med, at børnene bliver større, hygger de sig stadigt mere med høstfolkene og mindre med de kedelige forældre.

Andre steder hyrer deres høstfolk via arbejdsformidlingen, der har et særligt center, for vinhøst, og som derfor også allerede nu er anderledes tidligt på stikkerne end normalt.

Det gælder jo nemlig om, at alle er klar. Vindruerne venter ikke.

No comments: