11 March, 2011

Forårstjanser

 
Posted by Picasa
Vintraktor i det fjerne knuser afskårede grene til kvas. Men jeg sidder nu på min lille bænk for at beskære sæsonens sidste Pinot Meunier-planter, og når jeg først er færdig, savner jeg det altså ikke de næste ni måneder.

Beskæringen er slut. Hurra. Men arbejdet fortsætter.

Fra onsdag og en uge frem har Alain hyret hjælp til nogle af opgaverne.

De går spalieret igennem på alle tre hektar. I dag skulle 100 gennemtærede jernpæle fjernes og deres afløsere bankes en halv meter ned i jorden. I morgen følger nye wirer

I næste uge planlægger Alain at sprede gødning på de tre hektar, og bagefter skal vingrenene bindes op.

Da firmaet jo nu omfatter den himmelsk hurtige opbinder, er den tjans næsten ingen sag udover gangkilometrene, der er svære at sætte motor til.

Endnu ikke programsat er:

1) Den seksuelle forvirring skal hænges ud, og her bestemmer vi ikke selv. Det foregår i samarbejde med en gruppe andre vinbønder i Loisy-en-Brie og i år også Soulières, hvilket vi er vældigt tilfredse med.

2) Næste eftermiddag i øko-møderækken i Vertus.

3) Et kursus over to dage for at få tilladelse til fortsat at kunne købe de svampe- og ukrudtsmidler, vi sprøjter med. Sidste år sprøjtede vi for første gang kun én gang mod ukrudt, og vi diskuterede ikke længere retningen: Den er at droppe det, men vi vil selv styre hvordan og hvornår.

Indendøre går vi i gang med at sælge champagne igen, og i den forbindelse har vi flasker, der skal have tøj på, og af og til også leveres. Her i foråret har vi også af og til grupper på besøg i vinen eller kunder på gennemrejse.

No comments: